maandag 22 maart 2010

Duitsers en eten (deel 1)

Eigenlijk is eten toch een van de belangrijkste elementen van het leven en een wezenlijk onderdeel van cultuur, niet waar? Vermits ik tot nu toe nog niet zo veel over de Duitse keuken geschreven heb, zal ik u de komende weken wat over mijn ervaringen op dat gebied vertellen.

Gisteren waren we uit eten in een Hamburgs restaurant. We hebben er voor onderstaand 6-gangen menu gekozen. En daarvan mag u raden hoeveel het kost.

* Ziegenfrischkäse (geitenkaas) in Zucchinimantel (Zucchini = courgette) gebraten, mit Salaten der Saison und Schnittlauchcreme (bieslookcreme)

* Lauwarme Roulade von Hummer (kreeft) und Lachs (zalm) mit Tomaten-Currysauce und Kartoffelsalat (kartoffel = aardappel)

* Klare Steinpilzsuppe (Steinpilz = soort paddestoel) mit Petersilienwurzelchips

* Steinbutt (tarbot) auf jungem Gemüseallerlei, mit Safran-Champagnersauce

* Rinderfilet unter der Kräuterkruste, mit gestovten Spitzkohl, Rotwein-Trüffelsauce und Kartoffelkrusteln (Kartoffelkrusteln = soort kroketjes)

* Mandarinensorbet mit Prosecco (=Duitse champagne)


En? Hoeveel kost dat?



Wat denkt u?



Een gokje?



Tadaa: in Duitsland kost die 36,50 euro. Met aangepaste wijnen is 49,50.

En het was weliswaar geen echt top-verfijnde-sterren keuken, maar wel kwaliteit, vers, fris, mooi gepresenteerd en heel lekker.

2 opmerkingen:

Pieter Rommens zei

Pfoe, wat een eindeloze lijst met lekkernijen. Voor 44 pond krijg je hier in Londen zeker ook een bord soep en een berg spaghetti met het glaasje rode wijn... maar ja, we waren inderdaad niet naar hier verhuisd voor het goedkope eten. Gelukkig heeft de Koerd om de hoek de allerverste groentjes en fruit en maakt meesterkok Mimi met de hulp van onderkeukenhulpje Pieter de heerlijkste schotels. Steeds welkom!
Groetjes,
Pieter en Mimi

Bart zei

Duitsers en eten, deel 1...ik vroeg mij al af waar je deel 2 zou vinden, want Duitsers en eten, het is toch je dat niet. En zie...het is lang zoeken naar deel 2 precies.