vrijdag 1 januari 2010

Belgians on Belgian street

Intussen huisvest bartjes appartement al een hele kolonie Belgen: behalve Steve (die er officieel woont), heeft ook Jan Frederik zijn matje al een poosje in de living uitgerold. Falk en ik hebben ons in twee andere hoeken van de woonkamer geïnstalleerd. Hoewel er nog 4 vierkante meter vloer vrij blijft en de wachttijd voor de badkamer zelden langer dan een half uur is, hebben bartjes mama en papa toch besloten op hotel gegaan.

De hele belgische bende trok een paar dagen geleden al naar een belgisch biercafé hier, waar de arme serveerster met haar mond vol tanden stond toen we wilden weten of de "belgian waffels" nu eigenlijk brusselse wafels, luikse wafels of beslagwafels waren. Falk glimlachte haar bemoedigend toe "those belgian gourmets, you know..." (Het waren trouwens opgewarmde platte wafels, volgende keer gaan we weer bij de crocantino in Leuven halen.)

Ook de volgende dag lieten we ons vooral leiden door onze smaakpapillen en trokken we met z'n allen naar Waiheke Island: bekend voor zijn wijnbouw en olijfolies. Op naar de ferry dus, met achter ons de skyline van Auckland,

voor ons een mooi groen eilandje...We hadden voor het "verwende-toeristen-pakket" gekozen om het eiland te verkennen en werden dus aan de boot verwelkomd door de chauffeur die ons met zijn gammele minibus ("I'll leave the door open, it's like air conditioning") rondreed. Onderweg passeerden we tot onze verbazing "Belgium street" en "Ostend". Volgens de chauffeur was dat genoemd naar de werelberoemde belgische zanger Oscar Natzka en hij vond ons duidelijk ongelooflijke cultuurbarbaren en landverraders toen bleek dat we Oscar Natzka niet kenden. Terug thuis bleek Wikipedia Oscar Natzka wel te kennen, maar die mens schijnt Nieuw-Zeelander geweest te zijn en niks met België te maken te hebben. Wat dan wel de reden is, hebben we tot nog toe nog niet kunnen achterhalen.

Maar het eigenlijke doel van het tripje was niet straatnamen fotograferen, maar wel wijngaarden bezoeken. Dus hebben we drie wijngaarden en een olijfpresserij gezien en vol concentratie 12 wijnen en 8 olijfolies geproefd. Daar kwamen we trouwens ook weer locals tegen die België kenden ("Oh yes, my brother lives in Ichtegem" of "I brought this bottle of Duvel with me after I spent some time in Huy").

En dan nog een paar fotootjes van de mensen die wat minder tijd verspillen aan het blogschrijven dan ik: bartje en liesbet zijn goed gezind:
Jan Frederik heeft een grote vis gevangen:
en Steve weet gelukkig altijd de weg naar huis nog ('t is naar rechts).
(En Falk maakt de foto's, maar Jan Frederik eist ook copyright op voor diegene die hij gemaakt heeft.)

2 opmerkingen:

Bart zei

Steve weet ook alleen maar de weg naar huis omdat we net naast de Sky tower wonen, het hoogste gebouw van het Zuidelijk halfrond.

Unknown zei

Soms is het gewoon een toevalstreffer.