Ik moet bekennen dat ik me zwaar vergist heb in het Duitse brood. Tot nu toe was ik ervan overtuigd dat het enkel zuur, zwaar te verteren en vies was. Het enige voordeel leek me de houdbaarheid: tijdens praktikum in Keulen heb ik maar één brood gekocht, en dat smaakte na een maand nog net zoals de eerste dag.
Een broodmachine stond dus al op mijn verlanglijstje voor Kerstmis en had ik twee belgische broden mee naar Hamburg. Maar ja, ooit zijn die op en een mens moet toch ontbijten, dus heb ik me deze week maar eens bij de Duitse bakker binnen gewaagd. En ik moet bekennen, de twee broden die ik tot nu toe geproefd heb, zijn superlekker, veel smaak, amper zuur en vol met allerlei zaadjes. Alleen het snijden heb ik nog niet echt onder de knie, maar ik oefen vlijtig elke morgen. En kijk, is dat driehoekige broodje niet super schattig? :-)
(Maar maak je geen zorgen over mijn Duitsland-dweperij, van de rest van het duitse culinaire aanbod ben ik nog steeds niet overtuigd.)
Wort des Tages: Scharlach (roodvonk), Keuchhusten (kinkhoest), Hexenschuss (spit) (ja, medisch onderzoek gehad op het werk)
Een update, eindelijk...
10 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten